MSD Film Günleri

“Mardin Sinemema Derneği 12.11.2010 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü kongresiyle beraber yeni yönetimini oluşturup taşındığı yeni mekanında (Erdoba Babil yanı) Çarşamba ve Cumartesi günleri Mardin'in sosyal ve kültürel zenginliğine sinema gösterimleriyle katkı sunmaktadır.

MSD Mayıs ayının ilk haftasına kadar dernek binasında, Mayıs ayı itibarıyla Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi, British Council ve Mardin Sinema Derneği'nin katkılarıyla Kasımıye Medrese'si seyir terasına kurulmuş SUN (Güneş Roj Şems- Şemşo) Sineması'nda sinema severlerle üretsiz olarak buluşturmaya devam edecektir.

MSD geçmişte yapmış olduğu projelerle dernek bünyesine kattığı; kamera , ışık , tripot ve boom gibi teknik malzemeleri, kısa ve belgesel film çekmek isteyen amatör ve profesyonellerin kullanımına sunacaktır. MSD aynı zamanda sinema kültürüne katkı sunmak amacıyla Mardin'de atölye çalışmaları, konferans, söyleşi vb. etkinlikler düzenleyerek gençlere yeni ufuklar açmayı hedeflemektedir.