Pencere Kenarı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından TÜRSAK Vakfı işbirliği ile düzenlenen  “Geleceğin Sineması 8”de ödül kazananlar dün Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün TÜRSAK Vakfı işbirliği ile düzenlediği “Geleceğin Sineması”nın sonuçları açıklandı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılan törende, rekor katılım sağlayan 265 genç yönetmen adayları arasından finale kalan 20 öğrenci 2 bin 500 TL ödülün sahibi2 oldu.

Ödül alanlar arasında Mardinli genç sinemacı Büşra Eldemir'de var.

Pencere Kenarı Projesiyle Büşra Eldemir  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi, Mardin'de sinema kültürünün gelişmesine katkı sağlayan Mardin Sinema Derneği tüm desteğiyle Büşra'nın projesinde yanında oldu.

Büşra Eldemir'in yazısı;

Ben Büşra ELDEMİR. Aslen Mardinliyim. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü okuyabilmek için çok çaba harcadım ve harcamaktayım.

Okumuş olduğum bölümü ailem ve etrafımdakiler ilk kez duyuyorlardı. Yöremizde pek duyulmayan bu bölümü okumama ailem ilk başlarda razı olmasalar da ben onları razı etmeyi başardım ve bu engeli aşmış oldum.

Sonunda Mardin’den Çanakkale’ye -yaklaşık yirmi sekiz saatlik bir yol-  sinema bölümünde okumaya geldim. Sinemayı çok seviyorum ve bu alanda başarılı olacağıma inanıyorum. Gözlem yeteneğim bu manada güçlüdür. Yaşamış olduğum bu uzun yolculukta dışarıya açılan bir pencere kenarından birçok şehir, rengârenk kişilikler, mozaik kültürler gözlemledim.

27 Nisan günü okulumuzun panosunda Türsak- Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın desteklemiş olduğu Geleceğin Sineması 8 adlı senaryo yarışmasının afişini gördüm. Son başvuru tarihi 2 Mayıs diyordu. Bu yarışmaya katılabilmem için tam olarak altı günüm vardı.

Aklıma üç sene önce yaşamış olduğum o uzun yolculuğum geldi. Kırsal hayattan kent hayatına, otlaklardan betonlara, taşlı topraklı yollardan geniş otobanlara, ekonomik ve kültürel farklılıkların olduğunu gözlemlediğim. Bu yolculuğumu, bir haftalık zaman zarfında kimseden destek almadan senaryoya çevirdim ve son gün cebimdeki son paramla, projemi verilen adrese postaladım.
Günler sonra telefonum çaldı. Türsak’tan aradıklarını, projemin destek ödülü almaya hak kazandığını ve dereceye girdiğini söylediler.

Böyle güzel bir projede dereceye girmiş olmam beni inanılmaz derecede cesaretlendirdi ve bir o kadar da motive etti.

Bizi, ekipman ve manevi açıdan destekleyen Mardin Sinema Derneği'ne,  Dernek Başkanı Sayın Mehmet Hadi Baran’a ve ekibine teşekkürler ediyorum.