10 Yönetmen 10 Kısa 1 Uzun

Yılmaz Erdoğan, İranlı dünyaca ünlü yönetmen Bahman Ghobadi’nin Mardin’de çekimleri yapılan kısa metrajlı filminde oynadı. Çekimleri bittikten sonra filmin yönetmeni ve oyuncuları bir araya gelerek filmin tanıtımı için basın açıklaması düzenlediler. Aralarında Bahman Ghobadi, Emir Kusturica ve Coen kardeşlerin de yer aldığı 10 ayrı Yönetmen tarafından 10 ayrı ülkede farklı temalardan oluşan "Eşekler ile yüzmek" filminin Türkiye'deki çekimleri Mardin'de gerçekleştirildi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Ghoban çektiği kısa film için buradayız. Uluslar arası bir prodüksiyon dünyaca ünlü yönetmenler var Ghoban’da onlardan biri Dünyanın farklı yerlerinden 10 yönetmen farklı konseptlerde çekim yapıyor ama ana tem aynı. Burada “Eşeklerle yüzmek” kısa filmin çekimleri için 10 günden beri buradayız.

Mardin’in olağanüstü bir atmosferinde bu filme çekti. Mardin, Kızıltepe ve Dara da filmi çektik. Filmde kullanılan eşekler Mardin’de hangi diller kullanılıyorsa Arapça, Kürtçe ve Türkçe kullandık. Bir Süryanice dil kalmıştı. Mardin hiçbir şehir kendisine bu kadar şaheser bir manzara olmaz. Dünyanın en güzel şehirlerden birisi Mardin’in seçmenin amacı olağanüstü bir tarihe sahip olmasından kaynaklanıyor.”dedi. nlü Yönetmen Bahman Ghobadi de film hakkında bilgiler vererek, “İslami anlatan kısa bir film. 10 yönetmenin 13 dakika çekeceği ve toplamda 130 dakika olacak film dünyanın birçok ülkesinde aynı zamanda vizyona girecek. Cannes başta olmak üzere bütün film festivallerine de göndereceğiz. Filmin genel teması aynı Tanrı ve mezhepler. Filmi izlediğinizde filmin sonunda anlayacaksınız. Film bir destan üzerinde kuruldu o destan sonunda iki eşekten bahsediliyor.”dedi.

"SİNEMA DERNEĞİ OLMASAYDI BU FİLM OLMAZDI"

23 yıldır film yaptığını hatırlatan Ghobadi, “En büyük zevki burada çektiğim filmde aldım. Mardin Sinema Derneği sayesinde Mardin'de güzel çalışmalara imza attık. Bugün onlar olmasaydı bu film olmazdı. Başta dernek başkanı Mehmet Hadi Baran olmak üzere bütün üyelerine bir bir teşekkür ediyorum.”dedi.

Mardin Sinema Derneği Başkanı Mehmet Hadi Baran, Bahman Ghobadi  ve tüm ekibine 15 gün boyunca tüm dernek üyeleri ile birlikte gönüllü destek verdiklerini ve bu büyük projenin bir parçası olmaktan  mutlu olduğunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Bahman Ghobadi önümüzdeki süreçte Mardin Sinema Derneği ile beraber  projeler üretmeyi arzuladığını söyledi.